tiistai 9. helmikuuta 2016

Vampyyrien tanssi

saisi olla niin wagnerilainen että kestäisi yli 5 tuntia.. Vampyyrien tanssi oli täydellinen, goottilainen, kauhuromanttinen, verevä ja höpsö musikaali perustuen Roman Polanskin alkuperäiselokuvaan Fearless Vampire killers, joka suomeksi oli mainio Vampyyrintappajat anteeksi mutta hampaanne ovat niskassani... Minua jännitti, miten veri roiskuu, miltä näyttää tanssijaisten suuri peili jne koska Polanskin elokuva on yksi lemppareistani, rakastan myös Hammer studion kauhuelokuvia, joista näytettiin Horror of Dracula ihanaisen Christopher Leen teemapäivänä 6.2.2016, jolloin kävin katsomassa Vampyyrien tanssi musikaalin.. Petrus Kähkönen oli upea viaton Polanskin poika ja pellavapää kuten Nummisuutarin Esko ennenkuin sanoo: " Ikinä en nai " ;)  Ja Mikko Vihma on niin tyrmäävä ja hyrmäävä [ tyrmään / turmioon vievä ] kreivi von Krolock että oksat pois ja ikkuna auki kylpyhuoneeseen! Vaikka kuinka lunta sataisi..
    Polanski alkuperäisidea sisältöää niin mahtavia arkki- ja arkkutyyppejä, että: muikea majatalon isäntä joka järjestää kaiken, piika joka joutuu suojelemaan piikuuttaan, verevä vampyyri joka Polanskin elokuvassa on vanha ja elosteleva ja sillä lailla, majatalon pitäjän hehkeä tytär ( tuttu hahmo myös Uhrijuhlasta ) ja hajamielinen professori. On bi-seksuaaleja ja homoseksuaaleja. On kynnyksiä ja tirkistelyä ja kynnysten ylittämisiä. Mustaa nahkaa, punaista satiinia, ja kunnon pileet. Maskeerauksesta tahtipuikkoon kaikki makoisaa.
    Kivikasvojen 1980-luvun Lepakkolinna ihanuus tuli mieleen, ja mukavaa saada tämä musikaali Rocky horror Picture Show´n ja Oopperan kummitus spektaakkelien rinnalle. Myös Kevät koittaa Hitlerille ja Cabaret.

Polanski ohjasi myös näyttämöversion 1997. Helsingin Kaupunginteatteri evakossa Linnanmäen Peacock-teatterissa Musikaali Vampyyrien tanssi mitä parhainta ajanvietettä: maskarat leivää ja istuimet kastuu. Ymmärtäkää miten haluatte ;)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Västäräkistä vähäsen, osa 3

Tämä on niin kaunis västäräkki, että onko västäräkki ollenkaan, käyttäytyy kuten västäräkki, pystöä myöten. Rinta on erityisen kaunis, voima...